Skolbesök

Skolbesök under vardagar och terminstid
När ni besöker 2047 Science Center betalar ni entré samt kostnad för pedagogiska aktiviteter (planetariet, experiment/laborationspass etc). Läs mer om villkor och priser. Borlänges kommunala skolklasser och förskolegrupper - gratis entré till 2047 Science Center på vardagar under terminstid!
  
På egen hand eller pedagogiska program? Möjligheter att äta matsäck? Läratips
Skolgrupper kan gå på egen hand bland de interaktiva experimentenoch/eller boka ett skolprogram med våra duktiga pedagoger. Läs mer om de vår experimentmiljö. Nedan hittar ni länkar till de olika skolprogrammen för olika åldrar. 
Läs mer om syftet med våra skolprogram, om möjligheterna att äta på 2047 Science Center, lärartips inför besöket och om kulturbuss här.
 

Miljöbovsjakten

Årskurs: Från åk 5
Tid: 90 minuter
Typ: Kemi

Polisen misstänker att flera miljöbrott har begåtts. Eleverna får hjälpa polisen att fånga miljöbovar genom att göra analyser av olika prover.

Vattenverket i Lennheden har fått in larm om konstiga värden på vattenproverna. Vattnet är förorenat och hela Borlänges och Faluns vattenförsörjning är i fara. 

Tunnor med farliga ämnen har hittats på olika ställen i Borlänge. Polisen misstänker ett antal företag som kan ligga bakom detta. 

Kriminaltekniker har varit på platserna och tagit prover ur tunnorna. Eleverna får undersöka det som hittats i tunnorna och hjälpa till att koppla olika företag till rätt tunna, för att lösa mysteriet.

Priser 
ENTRÉ
Barn: 60 kr
Vuxnen: 100 kr
Pensionär: 80 kr
 
PLANETARIET
40 kr/visning + entréavgift
Åldergräns; 6 år och uppåt
 
Ordinarie öppettider
Måndag; Stängt
Tisdag–fredag: 10.00-16.00
Lördag: 10.00-17.00
Söndag: stängt
 

Rgeular opening hours
Monday: Closed
Tuesday-Friday: 10 am – 4 pm
Saturday: 10 am – 5 pm
Sunday: Closed
 
 

 

Kontaktuppgifter:
Post- och leveransadress:
Jussi Björlings väg 25
784 32 Borlänge
 
Tel:
0243-79 39 00
Telefonväxeln är öppen under öppettiderna till vänster

E-post:
info@2047.nu

Personal

Faktureringsinformation


2047SC hemsida