Skolbesök

Skolbesök under vardagar och terminstid
När ni besöker 2047 Science Center betalar ni entré samt kostnad för pedagogiska aktiviteter (planetariet, experiment/laborationspass etc). Läs mer om villkor och priser. Borlänges kommunala skolklasser och förskolegrupper - gratis entré till 2047 Science Center på vardagar under terminstid!
  
På egen hand eller pedagogiska program? Möjligheter att äta matsäck? Läratips
Skolgrupper kan gå på egen hand bland de interaktiva experimentenoch/eller boka ett skolprogram med våra duktiga pedagoger. Läs mer om de vår experimentmiljö. Nedan hittar ni länkar till de olika skolprogrammen för olika åldrar. 
Läs mer om syftet med våra skolprogram, om möjligheterna att äta på 2047 Science Center, lärartips inför besöket och om kulturbuss här.
 

Skolbesök

Junioragenterna

Årskurs: 4-6
Tid: 60 minuter
Typ: Matematik
Plats: 2047 Science Center
 
Ett skolprogram med matematiskt innehåll där eleverna får hjälpa Borlänge energi att besegra en hackerliga som hotar att stänga ner fjärrvärmeverket Bäckelund. Genom att samarbeta ska eleverna lösa olika matematiska problem med fokus på taluppfattning och problemlösning. 
 

Kemidraken Berta

Årskurs: Förskoleklass - åk 2
Tid: 75 minuter
Typ: Kemi
Plats: 2047 Science Center
 
Väck lusten att experimentera! Vi träffar draken Berta, en liten drake som älskar att experimentera.

Zula-patrullens väderäventyr

Årskurs: Förskoleklass
Tid: 24 minuter
Typ: Planetariefilm
Plats: 2047 Science Center

Följ med Zula-patrullen på äventyr! Patrullen utforskar vädret på jorden och andra planeter i vårt solsystem samtidigt som de skyddar universum mot elaka skurkar. En hisnande resa som lär oss om både astronomi och väder. Zula-patrullen passar för de allra minsta och upp till nio år. Film med svenskt tal.

Jorden, solen och månen

Årskurs: 1–3
Tid:
40 minuter
Typ: Planetarievisning
Plats: 2047 Science Center

Lär dig mer om jordens, solens och månens rörelser. Från jorden ser månen olika ut under en månad. Varför gör den det? Du får titta på natthimlen och lära dig mer om stjärnbilder och stjärnhimlens utseende vid olika årstider.

LEGO TeknoLab

Årskurs: 1–5
Tid: 9
0 minuter
Typ: Konstruktion och programmering med LEGO
Plats: 2047 Science Center

Vi bygger olika konstruktioner med Lego och ger dem liv med hjälp av programmering! 

Insekternas planet

Årskurs: 1–6
Tid: 90 minuter
Typ: Biologi – exkursion utomhus
Plats: 2047 Science Center

Insekter finns överallt – på de högsta bergen, men också i Londons tunnelbana där till och med en egen, unik art av myggor utvecklats. Vi upptäcker och undersöker tillsammans i parken utanför 2047 Science Center.

Solsystemet

Årskurs: 1-9
Tid: 40 minuter
Typ: Planetarievisning
Plats: 2047 Science Center
 
Vad är det vi ser på himlen? Rymden har i alla tider fascinerat människor. I planetariet gör vi en resa från solen, genom hela vårt solsystem, och lär oss om solens och planeternas speciella egenskaper. Vi tittar också in på rymdstationen ISS där det bor astronauter, och får höra några berättelser om vad människor trodde om rymden förr i tiden. Vi avslutar visningen med att titta på den aktuella stjärnhimlen.

LEGO RoboLab

Årskurs: 4–9
Tid:
90 minuter
Typ: Programmering
Plats: 2047 Science Center
 
Vi programmerar och löser uppdrag med LEGO-robotar. Robotar hjälper människan att utföra arbeten, men det är vi människor som måste tala om för roboten vad den ska göra. Hur det går till lär du dig här! 

Astronaut

Årskurs: 4–9 och gymnasiet
Tid:
24 minuter
Typ: Planetariefilm
Plats: 2047 Science Center

Att utforska rymden är en stor utmaning! Att ha rymden som sin arbetsplats är verklighet för några utvalda och de lever under de speciella förhållanden som rymden erbjuder. Hur är det möjligt för oss människor att vistas i rymden? Vad krävs det för att bli en astronaut? 

Rymdresan

Årskurs: 4–9 och gymnasiet
Tid:
31 minuter
Typ: Planetariefilm
Plats: 2047 Science Center

Rymden har under alla tider väckt fascination och upptäckarlust. I filmen Rymdresan får du en unik upplevelse i rymden där är du helt omsluten av ljud och bild. Med Sveriges förste astronaut Christer Fuglesang som guide, får du möjligheten att ta en närmare titt på livet ombord på världens i särklass högst belägna arbetsplats – den internationella rymdstationen ISS.

Solen – en levande stjärna

Årskurs: 4–9
Tid:
 25 minuter
Typ: Planetariefilm
Plats: 2047 Science Center

Solen har lyst på vår värld i fyra och en halv miljard år och är helt nödvändig för livet på jorden. Den är vår planets kraftverk, den energikälla som driver vindar och väder.

Cell! Cell! Cell!

Årskurs: 5–9
Tid:
 25 minuter
Typ: Planetariefilm
Plats: 2047 Science Center

Du består av 70 biljoner celler som arbetar, pratar och tänker. Det är cellerna som gör dig levande och detta är berättelsen om hur de gör det. Tillsammans med Raj och Sooki utforskar vi cellerna i människokroppen och deras fascinerande beståndsdelar. I detta äventyr upplever vi mysterierna kring DNA och hur en ny människa kan bli till från en enda liten cell.

Andra världar

Årskurs: 6–9
Tid:
30 minuter
Typ: Planetariefilm
Plats: 2047 Science Center

Under tusentals år trodde människan att detta var Universums mittpunkt. Tack vare vår nyfikenhet, fantasi och lust att upptäcka, vet vi nu att planeter som vår Jord inte är särskilt ovanliga i kosmos och att Solen bara är en vanlig stjärna, bland hundratals miljoner andra i vår galax Vintergatan.  

Från jorden mot universum

Årskurs: 7–9 och gymnasiet
Tid: 30 minuter
Typ: Planetariefilm
Plats: 2047 Science Center

Natthimlen är både vacker och full av gåtor. Följ med på en upptäcktsresa i både tid och rum där astronomer tittar uppåt och försöker förstå vad de ser. I dag finns det både mark- och rymdbaserade teleskop som samlar in universum ljus, inte bara synligt ljus utan även infrarött ljus, radiovågor och röntgenvågor.

Vårt Universum

Årskurs: 7-9
Tid: 40 minuter
Typ: Planetarievisning
Plats: 2047 Science Center
 
Vad består vårt universum av? I detta program går vi igenom stjärnornas liv från gas- och stoftmoln till vita dvärgar och svarta hål. Vi gör även en resa från jorden så långt ut som teleskopen tillåter oss att se och tittar på olika typer av galaxer. Visningen avslutas med den aktuella stjärnhimlen.
Priser 
ENTRÉ
Barn: 60 kr
Vuxnen: 100 kr
Pensionär: 80 kr
 
PLANETARIET
40 kr/visning + entréavgift
Åldergräns; 6 år och uppåt
 
Ordinarie öppettider
Fram till 16 juni:
Måndag; Stängt
Tisdag–fredag: 10.00-16.00
Lördag: 10.00-17.00
Söndag: stängt
 
Från 17 juni – 18 augusti
Måndag–lördag: 10.00-17.00
Söndag: stängt
 
Stängt följande helgdagar:
Midsommarhelgen
Fredag-lördag 21-22 juni
 

Regular opening hours
Until 17 June
Monday: Closed
Tuesday-Friday: 10 am – 4 pm
Saturday: 10 am – 5 pm
Sunday: Closed
 
17 June – 18 August
Monday-SAturday: 10 am – 5 pm
Sunday: Closed
 
Closed the following public holidays:
Friday 21 June
Saturday 22 June
 
 

 

Kontaktuppgifter:
Post- och leveransadress:
Jussi Björlings väg 25
784 32 Borlänge
 
Tel:
0243-79 39 00
Telefonväxeln är öppen under öppettiderna till vänster

E-post:
info@2047.nu

Personal

Faktureringsinformation


2047SC hemsida