Uncategorised

Är du vår nya kollega?

Vi söker dig som brinner för att skapa innovativa lösningar som inspirerar, underhåller och gör våra nyfikna besökare lite klokare.

Vi söker en driven och kreativ lagspelare med stort intresse för naturvetenskap och teknik som trivs i händelsernas centrum. Du är bra på att hantera hammare och såg och kan bidra med en god digital kompetens. Vi söker dig som kan axla rollen som produktionstekniker och vara en del av vårt produktionsteam som bygger upp och utvecklar de fysiska och digitala lagren i vår experimentmiljö. 

Vår verksamhet är i ständig förändring och vi står inför ett utvecklingsarbete av vår experimentmiljö och behöver förstärkning i teknikgruppen. Vill du bli en av oss?

 

Arbetsuppgifter

I din roll som produktionstekniker på 2047 Science Center kommer du att spela en viktig roll i produktionsarbetet av vår fysiska och digitala experimentmiljö. 

Arbetet innebär:
 • att som en del i produktionsteamet arbeta med produktion av nya experiment
 • att utveckla den digitala användarupplevelsen med hjälp av grafik, gestaltning och programmering 
 • att utveckla den digitala kommunikationen mellan experimenten i vår miljö
 • att ansvara för drift och underhåll av experimentmiljöns digitala och fysiska lager
 • att ansvara för vår digitala infrastruktur, användarapplikationer och support.

 

Dina kvalifikationer

Du har erfarenhet av arbete med olika plattformar, it-miljöer och hårdvaror och behärskar följande: 

 • att skapa och konstruera i en fysisk miljö. 
 • HTML, CSS och JavaScript
 • Unity eller likvärdig miljö
 • något kommunikationsprotokoll gärna ZeroMQ 
 • IoT och mekatronik
 • ytterligare programmeringsspråk såsom C++ eller C# är meriterande

Vi ser gärna att du är praktiskt lagd, gillar att bygga och konstruera och har goda kunskaper i programmering och webbutveckling. Dina kunskaper har du förvärvat genom utbildning med inriktning mot teknik, IoT eller programmering, alternativt förvärvat motsvarande kompetens genom yrkeslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig.

 

Din anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid där provanställning i 6 månader tillämpas. Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse. Resor/transporter kan förekomma i tjänsten vilket innebär att körkort B är ett krav. 

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Utdrag beställs hos Polisen.

 

Ansökan

Ansökan, med sedvanliga handlingar, skickas till ansokningar@2047.nu senast den 31 januari. Märk mejlet med ”Produktionstekniker”.
Intervjuerna kommer att ske löpande.

 

Kontakter 

Alexandra Carlsson, Verksamhetschef
Tel: 0243-42 02 05

 
Facklig representant: 
Tel: 0243-79 39 02
 
 
Välkommen med din ansökan!
 
 

Följ oss gärna i sociala medier!

Facebook: facebook.com/2047ScienceCenter
Instagram: 2047_science_center

 

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 

Välkommen till en eftermiddag med rymdtema! 23 januari kl. 15.00–17.00 presenteras NTA Skolutvecklings nya prova på-uppdrag Människan i rymden. I samband med presentationen hålls även två korta inspirationsföreläsningar med professorerna Christer Fuglesang och Anders Ynnerman. Alla som är intresserade är välkomna att delta!

 

Välkommen till presentation av Människan i rymden

Vad: Livesänd presentation av prova på-uppdraget och inspirationsföreläsningar om rymden som hålls av Anders Ynnerman, professor i vetenskaplig visualisering vid Linköpings universitet och Christer Fuglesang, professor i rymdfart vid KTH och Sveriges första astronaut.
Plats: Digitalt via Zoom.
Datum: 23 januari 2023
Tid: 15.00–17.00
Sista anmälningsdag är 20 januari: Länk till anmälningsformulär

Alla som är intresserade är välkomna att delta.
Frågor om den digitala presentationen: sara.wennergren@ntaskolutveckling.se
Kontaktperson 2047 Science Center: Frida Hallmans

  

Människan i rymden

Uppdraget Människan i rymden och är ett teknikuppdrag för lågstadiet. Pedagoger från 2047 Science Center har deltagit i arbetet med att ta fram uppdraget tillsammans med NTA Skolutveckling och ESERO Sverige.

Syftet med uppdraget är att väcka nyfikenhet, intresse och lust att lära mer om programmering och rymden. Genom att arbeta med uppdraget får eleverna en inblick i hur människans nyfikenhet och behov har fungerat som drivkraft för teknikutveckling och för att utforska rymden. 

Eleverna får dessutom utveckla sina kunskaper i programmering med hjälp av programmeringsspråket Scratch. Scratch är ett visuellt programmeringsspråk för barn som utvecklas av forskargruppen Lifelong Kindergarten under MIT Media Lab. Med ett visuellt programmeringsspråk skapas program genom att pussla ihop grafiska kodblock på ett sätt som påminner om att bygga LEGO. På detta vis kan barn lära sig den logiska strukturen bakom programmering utan att behöva skriva kod.

Prova på-uppdragen har tagits fram för att de som ännu inte är medlemmar i NTA Skolutveckling ska kunna pröva på NTA:s arbetssätt. Uppdragen går bra att använda även om man redan arbetar med NTA.

Prova på-uppdraget Människan i rymden är tillgängligt via NTA Skolutvecklings webbplats

 

Om NTA Skolutveckling

NTA är ett skolutvecklingsprogram inom naturvetenskap, teknik och matematik. Programmet vänder sig till skolans huvudmän (kommuner och fristående skolor/förskolor) och erbjuder teman som utgår från kursplanerna i ett eller fler av ämnena biologi, fysik, kemi, teknik och matematik. Cirka hälften av alla kommuner i Sverige är medlemmar i NTA Skolutveckling. I Dalarna är samtliga kommuner förutom Orsa och Älvdalen medlemmar.

Mer information om NTA Skolutveckling finns på ntaskolutveckling.nu
Läs mer om 2047 Science Centers arbete med NTA i Borlänge och Falun.

 

Om Esero

ESERO Sverige är ett initiativ av Europeiska rymdorganisationen ESA och Rymdstyrelsen. Syftet är att öka barns och ungdomars intresse för och kunskap inom STEM-ämnena, det vill säga naturvetenskap, teknik, ingenjörsvetenskap och matematik.

Mer information om Esero finns på esero.se

 

Från och med 22 augusti har vi nya öppettider. Du hittar dem längst ned på sidan. Vid skollov kan andra öppettider förekomma. Vi brukar lägga ut information om varje skollov ett par veckor för lovet börjar.

Det blir ett klurigt jullov i år också! Förutom allt intressant det vanligtvis går att hitta i vår experimentmiljö kan du nu bygga en egen racerbil och tävla i den nya bilbanan. Du kan också bygga och programmera Lego eller fascineras av rymden i vårt planetarium. Är du även intresserad av vad som händer under jord ska du testa VR-spelet om moderna gruvor.  Missa inte heller tipspromenaden när du besöker oss. Blir garanterat kul och klurigt!

Detaljerat program med tider för respektive aktivitet under jullovet presenteras längre ned på sidan.

 

Öppettider på 2047 Science Center under jullovet

Öppet: 27/12–9/1: måndag–lördag kl. 10.00–17.00
Stängt nyårsafton 31/12

 

Entréavgifter

Ordinarie entréavgifter gäller under jullovet: Barn 60 kr, vuxna 100 kr, pensionär 80 kr 
Nyfikna människor i alla åldrar är välkomna, men barn under 10 år ska delta i vuxens sällskap.

 

Experimentmiljön

På 2047 Science Center finns en experimentmiljö fylld med interaktiva experiment som du kan utforska, upptäcka och fascineras av. Roligt och lärorikt för alla åldrar. Våra teman i experimentmiljön är Människa, Teknik, Fysik, Energi och Matematik.
Läs mer om allt spännande på webbsidan om experimentmiljön

 

Bygg en bil och tävla i vår nya bilbana

Under jullovet är det premiär för vår nya bilbana i experimentmiljön. Du bygger själv en bil som du släpper i banan och vid målgången får du en tid. Vem bygger den snabbaste bilen? Är en tyngre bil snabbare än en lättare? Hur påverkas hastigheten av hjulens friktion? Testa dig fram och utmana familjen eller dina kompisar. 
När: Varje dag
Var: I experimentmiljön till höger innanför entrén.

 

Programmering med Lego Spike Essential

Bygg spännande modeller efter instruktioner och gör kluriga programmeringar. Du kan få legobyggen att röra på sig, låta och blinka med hjälp av motorer och sensorer.
När: 27/12–5/1, kl. 10.30–12.00 och 14.00–15.30
Var: Sal Fuglesang, våning 2.
Hur: Drop-in, max 30 deltagare åt gången. Alla åldrar, under 10 år i sällskap med vuxen.

 

Utforska en modern gruva med VR-teknik

I spelet som berättar om den moderna gruvan tar du på dig VR-glasögonen, laddar de eldrivna maskinerna, borrar, spränger och lastar malm i gruvan. Om du lyckas bra, blir du belönad med guldmynt!
När: Varje dag
Var: I experimentmiljön till höger innanför entrén.

 

Planetarievisningar (från 6 år)

Upplev rymden i våra planetarievisningar. I den ena visningen guidas du genom solsystemet av en av våra kunniga guider och du får även se kvällens aktuella stjärnhimmel. Den andra visningen är vår nya film som handlar om solen – vår egen stjärna. Hur undersöker vi solen? Hur är solen jämfört med andra stjärnor? Hur producerar solen all sin energi?  Detta och annat får du lära dig om i filmen Solen – en levande stjärna.
Planetarievisningarna passar alla som är 6 år och äldre.
Läs mer om filmer och planetarieprogram på webbsidan om planetariet.

Tider planetarievisningar 27/12–7/1:
11.00: Astronaut (film) Cirka 25 minuter.
13.00: Solsystemet (visning med planetarieguide) Cirka 40 minuter.
15.00: Solen – en levande stjärna (film) Cirka 25 minuter.

Kostnad planetarievisning:
40 kronor (utöver entréavgift).
Biljetter köps/bokas i receptionen på 2047 Science Center. Först till kvarn!

 

Tipspromenad

Du som besöker 2047 Science Center under jullovet har även möjlighet att gå en tipspromenad i våra lokaler. Kluriga frågor och fina priser utlovas!
När: Varje dag
Var: I experimentmiljön till höger innanför entrén.

 

 

 

 

 

Priser 
ENTRÉ
Barn: 60 kr
Vuxna: 100 kr
Pensionär: 80 kr
 
PLANETARIET
40 kr/visning + entréavgift
Åldergräns; 6 år och uppåt
 
Öppettider 
OBS! Torsdag 12 januari och onsdag 7 juni har vi stängt på grund av internt arbete.
 
ORDINARIE ÖPPETTIDER
Måndag: stängt
Tisdag–fredag: 10.00-16.00
Lördag: 10.00-17.00
Söndag: stängt
 
Opening hours  
NOTE! Thursday 12 january and wednesday 7 june closed due to internal meeting.
 
Monday: Closed
Tuesday-Friday: 10 am – 4 pm
Saturday: 10 am – 5 pm
Sunday: Closed
 

 

Kontaktuppgifter:
Besöks- och leveransadress:
Jussi Björlings väg 25
784 32 Borlänge
(Galaxen)

Postadress:
Box 901
781 29 Borlänge  

Tel:
0243-79 39 00
Telefonväxeln är öppen under öppettiderna till vänster

E-post:
info@2047.nu

Personal

Faktureringsinformation


2047SC hemsida