Idag

måndag
Stängt på grund av Covid
tisdag
Stängt på grund av Covid
onsdag
Stängt på grund av Covid
torsdag
Stängt på grund av Covid
fredag
Stängt på grund av Covid
lördag
Stängt på grund av Covid
söndag
Stängt

Välkommen till
2047 Science Center

En kunskapsarena inom teknik och naturvetenskap

Nyheter

 • Vill du jobba hos oss?

  Vi söker en dirigent, en improvisatör och innovatör som kan dirigera kommunikation i en mångfacetterad orkester. Vill du vara med och skapa intresse för naturvetenskap och teknik i en spännande verksamhet i framkant? Då är 2047 Science Center en arbetsplats för dig. Sök jobbet som kommunikatör nu! Mer info finns här

 • Vinnare utsedd i Brickmaster 2047 Legotävling på Instagram

  Vi har en vinnare i tävlingen BRICKMASTER 2047! Uppdraget var att bygga en legomodell med fokus på kreativitet, en bra story och tekniskt kunnande. Grattis till Ivar Areteg,10 år, från Falun som med sitt Raket-labb som vunnit LEGO till ett värde av 1000 kr. Juryns motivering: Med ett sammanhängande tema, en tydlig story samt med en trevlig personlig presentation av bygget och dess funktioner. Vi belönar även alla deltagare i BRICKMASTER 2047 med fribiljetter till 2047 Science Center. Juryn från Swebrick bestod av: Nils Elf, Marios Mitropoulos och Nicklas Ingels.

   
 • Stängt på grund av skärpta råd från FHM

  2047 Science Center är tillfälligt stängt med anledning av Covid-19 och Folkhälsomyndighetens skärpta råd. Det blir även stängt under jullovetDet är viktigt att vi alla hjälps åt för att stoppa den ökande smittspridningen. Följ utvecklingen på våra sociala medier. Förhoppningsvis kan vi öppna igen snart. De planerade skolbesöken genomförs så långt som möjligt, varav en del blir i digital form.

 • Ung förändringskraft

  2047 Science Center har tilldelats medel från Energimyndigheten för att driva projektet Ung Förändringskraft 2020-2022 inom utlysningen, arbeta med förankring, lokalt mervärde och kunskapsinsatser kring förnybar elproduktion på lokal och regional nivå.

  Projektet handlar om förnybar energi och barn och ungas roll i omställningsarbetet till ett klimatneutralt samhälle. Projektet sker i samarbete med bland andra Högskolan Dalarna och Region Dalarna och vänder sig till elever och lärare i årskurs 4–6, årskurs 8 och elever på El och Energiprogrammet på gymnasiet i 5 Dalakommuner. Pedagoger på 2047 SC har inom projektet möjlighet att besöka alla skolor i kommunerna för att inspirera eleverna, dela ut uppdrag och också delta i presentationer där allmänheten och samhällsaktörer och politiker bjuds in.

 • Blogginlägg från nöjda besökare!

  Vi vill gärna dela med oss om det här blogginlägget https://resfredag.se/2047-science-center-framtidsmuseet/ från Annika Myhre som driver bloggen: 

  www.resfredag.se 

  Tack Annika Myhre med familj! Så roligt att få feedback och läsa om hur nöjda ni var med erat besök hos oss! Välkomna tillbaks!   

Receptionen

Kontakt

 • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Visa kontaktformulär

Skicka ett mail. Alla fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
Priser
ENTRÉ
Barn: 60 kr
Vuxna: 100 kr
Pensionär: 80 kr
 
PLANETARIET
Planetarium+entré barn: 100 kr
Planetarium+entré vuxen: 140 kr
Planetarium+entré pensionär: 120 kr
 

MER INFO
Mer info om tider och priser
Priser för skolklasser

Kontaktuppgifter:
Besöks- och leveransdress:
Jussi Björlings väg 25
784 32 Borlänge
(Galaxen)

Postadress:
Box 901
781 29 Borlänge  

Tel:
0243-79 39 00 (må-lö kl 10.00-17.00)

E-post:
info@2047.nu

Personal

Faktureringsinformation


2047SC hemsida