VD till 2047 Science Center

Vi jobbar med stor handlingskraft framåt och nu behöver vi en ny VD som kan ta oss ytterligare ett steg i utvecklingen.
   
2047 Science Center är en kunskapsarena inom naturvetenskap, teknik och matematik.
Vi är en resurs för skolans alla årskurser och fungerar som ett nav mellan skola, akademi och näringsliv.
Vi arbetar för framtidens kompetensförsörjning! 2047 Science Center, tidigare under namnet Framtidsmuseet är Sveriges första Science Center som startade 1986.
 
Vi utvecklas och växer. De senaste åren har utvecklingskurvan stadigt pekat uppåt. Vi gör mer, samarbetar med fler och det innebär att vi också har anställt fler. Vi utbildar för framtiden med fokus på teknik, naturvetenskap, innovation, hållbarhet, digitalisering och det livslånga lärandet.     Verksamheten har tre övergripande mål fram till 2020. Två av dem uppfylldes redan under 2018. Vi omsatte ca 24 miljoner förra året och har ca 35 anställda. Vi jobbar med stor handlingskraft framåt och nu behöver vi en ny VD som kan ta oss ytterligare ett steg i utvecklingen.  

Med ett växande antal pedagoger och ingenjörer utbildar vi både lärare och andra pedagoger samtidigt som vi undervisar elever, producerar pedagogiska program, arrangerar evenemang med tekniska teman och utvecklar vårt Science Center. Ca 51 000 personer besökte vår utställning förra året, vi tog emot närmare 25 000 elever och 3 100 lärare i olika utbildningar.    

Om tjänsten  

Din allra viktigaste roll, kopplat till finansiering av verksamheten, kommer vara att underhålla befintliga och skapa nya samarbeten med såväl offentliga aktörer som privata näringslivet. Vår verksamhet vilar på finansieringen från dessa verksamheter för att även fortsättningsvis kunna stå för den höga nivå av spetskompetens och innovationsmiljö vi har idag. Du kommer vara vårt ansikte utåt.    
Du kommer initiera många möten med potentiella samarbetspartners, där din roll blir att skapa förståelse för vår verksamhet och behovet av kompetensförsörjning inom teknik- och naturvetenskap. Ditt uppdrag är att koppla ihop skola, akademi och näringsliv.   För att ytterligare möjliggöra för VD att lägga fullt fokus på detta finns en verksamhetschef under dig som ansvarar för den interna organisationen med personalansvar för de totalt 33 medarbetarna.    
 2047 Science Center bedrivs som en stiftelse och du rapporterar till en politiskt tillsatt styrelse. Anställningen omfattar heltid och tillsvidare. Tillträde sker snarast möjligt enligt överenskommelse. Vår verksamhet finns i Borlänge, tjänsten innebär en del resande men oftast bara dagspendling inom regionen.      

Om dig  

Du har en akademisk utbildning inom relevant område gärna ekonomi, teknik eller pedagogik, alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt genom t ex att ha arbetat inom den akademiska världen i flera år. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt goda kunskaper i engelska.    

Du har redan idag ett stort regionalt kontaktnät. Du är van att arbeta affärsmässigt och ansvara för egen budget. Har du erfarenhet av att söka offentliga medel är det meriterande.    

Vi tror att du för att klara detta uppdrag har tidigare erfarenhet av att arbeta med någon form av utvecklingsuppdrag, att sätta strategier och nå resultat. En annan viktig faktor är ett stort intresse för natur- och teknikutveckling, samhällsutvecklingsfrågor i allmänhet och kompetensförsörjning i synnerhet. Erfarenhet från någon form av uppsökande/insäljande verksamhet sedan tidigare är ett krav.    

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga kompetenser. Framgångsrika beteenden i denna tjänst tror vi är en god kommunikativ förmåga, att vinna gehör för sin sak i det offentliga rummet. Det är viktigt att du fattar välgrundade, affärsmässiga beslut. Du arbetar med hög ambition för att nå dina mål och inte minst när du förtroendeingivande och känner tillit till andra i din närhet.    

Så här rekryterar vi  

I denna rekrytering samarbetar vi med Hansson & Partners. Din ansökan lämnar du via hemsidan www.hanssonpartners.com senast den 14 april.

Vi arbetar kompetensbaserat i våra rekryteringar, vilket bland annat innebär att vi kommer genomföra personlighetstest och begåvningstest samt djupintervjuer kring de kompetenser vi ser är viktigast för rollen.    

Du är varmt välkommen att kontakta någon av rekryteringskonsulterna på Hansson & Partners under hela processen om något är oklart för dig.    

Upplysningar  Anna Hansson, rekryteringskonsult Hansson & Partners, 070-695 64 63 eller anna@hnpar.com  Martin Ogemar, rekryteringskonsult Hansson & Partners, 072-237 21 30 eller martin@hnpar.com    

Fackliga företrädare:  Kontaktas via växeln, 0243-79 39 00.   

Priser
ENTRÉ
Barn: 60 kr
Vuxna: 100 kr
Pensionär: 80 kr
 
PLANETARIET
Planetarium+entré barn: 100 kr
Planetarium+entré vuxen: 140 kr
Planetarium+entré pensionär: 120 kr
 

MER INFO
Mer info om tider och priser
Priser för skolklasser

Öppettider
Från och med 15 juni:
Måndag-lördag: kl 10.00-13.00, 14.00-17.00
Mer information kommer snart!
Opening hours
From 15 June:
Monday-Saturday: 10 pm-1am, 2 pm-5pm
More information will soon be available.
 
 
Kontaktuppgifter:
Besöks- och leveransdress:
Jussi Björlings väg 25
784 32 Borlänge
(Galaxen)

Postadress:
Box 901
781 29 Borlänge  

Tel:
0243-79 39 00 (må-lö kl 10.00-17.00)

E-post:
info@2047.nu

Personal

Faktureringsinformation


2047SC hemsida