Innovationskraft

Final för projektet Innovationskraft den 6 december - 200 av Borlänges 15-åringar presenterar sina förslag på innovationer för 12 företag och organisationer. 

I projektet Innovationskraft har elever i årskurs 9 fått uppdrag av företag för att arbeta med idé- och produktutveckling. Projektet startade under hösten då eleverna fick uppdragen från företag.

 

Det handlar till exempel om att utveckla en konceptbil av tunnplåt för safariresor i Afrika, att använda modern teknik för att uppmuntra människor till mer rörelse i vardagen och ogräsbekämpning inom ekologisk odling. Alla elever som deltar under hösten har varit med i en stor innovations-workshop på Dalarna Science Park. Eleverna fick då prova olika metoder för att ta fram kreativa idéer på några uppdrag. 

2047 Science Center har genomfört ett pass i klasserna kring produktutveckling för att ge eleverna förutsättningar för ett bra arbete med att hitta kreativa lösningar på de uppdrag som de fått från företagen. Tekniklärarna har fått fortbildning i digitala skisser för att kunna hjälpa eleverna i deras arbete.

-        Genom att eleverna får jobba med riktiga uppdrag som är verkliga utmaningar så vet vi att vi ökar motivationen och dessutom blir arbetet mer relevant och meningsfullt, säger initiativtagaren till projektet Lisen Vogt som är pedagog på 2047 Science Center. Vi brukar säga att om något är på riktigt så är det viktigt och det här är ett bra exempel på det, fortsätter hon.

Alla grupper på de olika skolorna som har arbetat med samma uppdrag kommer att redovisa sina lösningar samtidigt för representanter från uppdragsgivarna, vilket innebär att varje företag kommer att få mellan 6 och 9 lösningar per uppdrag.

Några av uppdragsgivarna är: SSAB, Trafikverket, LRF, Dalafrakt, Schenker, Borlänge kommun och Smartsign.

Deltagande skolor: Forssaklackskolan, Maserskolan, Domnarvets skola och Gylle skola.

 

Priser
ENTRÉ
Barn: 60 kr
Vuxna: 100 kr
Pensionär: 80 kr

Lilla familjen, 1 vuxen & 2 barn: 200 kr (från barn 3: 60 kr/barn)

Stora familjen: 2 vuxna & 3 barn: 350 kr (från barn 4: 60 kr/barn)

PLANETARIEENTRÉ
Planetarieentré: 45 kr
entré tillkommer

MER INFO
Mer info om tider och priser
Priser för skolklasser

Öppettider

Måndag-fredag: kl 10-17

Lördag-söndag: kl 10-15
 
Helgdagar:
Kristi himmelfärds dag 10 maj: 10-15
Nationaldagen 6 juni: 10-15
Midsommarafton 22 juni stäng
Midsommardagen 23 juni stängt
 
 
Kontaktuppgifter:
Besöks- och leveransdress:
Jussi Björlings väg 25
784 32 Borlänge
(Galaxen)

Postadress:
Box 901
781 29 Borlänge  

Tel:
0243-79 39 00

E-post:
info@2047.nu

Framtidsmuseet Logo