Samarbete Stål & Spännande utveckling!

2047 Science Center är en viktig aktör när det handlar om framtidens kompetensförsörjning. Vi har det senaste året inlett flera viktiga samarbeten med företag och branscher där målet är att intressera barn och unga för teknik, och öka kunskapen om till exempel stål. Stålbranschen är först ut och Ovako den samarbetspartner som inleder arbetet. 

 

Stålet står i fokus när vi nu drar igång ett projekt tillsammans med Ovako i Hofors. Ovako är en ledande europeisk tillverkare av komponentstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin som finns i både Europa, Nordamerika och Asien.  

Ovako tillverkar hållbart stål tack vare en tillverknings-process som baseras på stålskrot och en nordisk koldioxidsnål elmix. Detta gör att Ovakos stålprodukter har hela 80 procent lägre koldioxidavtryck jämfört med det globala genomsnittet.  Samarbetet med 2047 Science Center rör en produktion av antal kunskapsmodeler om stål. Kunskapsmodulerna ska innehålla traditionella hands on funktioner och digitala utmaningar och förstärkningar.  

Arbetet med modulerna baserar sig på allt från skolforskning och ett smart pedagogiskt upplägg till samarbeten med experter och forskare inom de branscher som involveras i arbetet.  

 

Priser
ENTRÉ
Barn: 60 kr
Vuxna: 100 kr
Pensionär: 80 kr
 
PLANETARIET
Planetarium+entré barn: 100 kr
Planetarium+entré vuxen: 140 kr
Planetarium+entré pensionär: 120 kr
 

MER INFO
Mer info om tider och priser
Priser för skolklasser

Kontaktuppgifter:
Besöks- och leveransdress:
Jussi Björlings väg 25
784 32 Borlänge
(Galaxen)

Postadress:
Box 901
781 29 Borlänge  

Tel:
0243-79 39 00 (må-lö kl 10.00-17.00)

E-post:
info@2047.nu

Personal

Faktureringsinformation


2047SC hemsida